Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da uspe prvi rođendan

Ukoliko vas očekuje organizacija proslave prvog rođendana – mislite na to da je važno da se, pre svega, dete i vi osećate izuzetno dobro i raspoloženo kako bi ovaj dan upamtili kao specijalan i poseban.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Podrazumeva se da je prvi rođendan u životu vašeg deteta veoma značajan i poseban dan za celu vašu porodicu. Međutim, on mnogo više znači vama, roditeljima, nego malom slavljeniku. 

Za prvi rođendan važi nekoliko pravila.

1. Druga deca, animatori, dečji klub

Prisustvo druge male dece jeste, naravno, dobrodošlo, ali uopšte nije neophodno. Zašto? Iako je u pitanju dečji rođendan, vaš mališan će se nalaziti pod stalnom kontrolom (vašom ili bakinom, tetkinom...) i najverovatnije neće umeti da ostvari komunikaciju sa drugom decom, posebno ne u kratkom vremenskom intervalu i u atmosferi opšte gužve i uzbuđenosti.

Iz istog razloga, čak i ukoliko među gostima ima puno dece vaših prijatelja ili rođaka, nema potrebe za animatorima koji će ih zabavljati. Vi ne možete i ne treba da imate adekvatan program za sve goste na ovom slavlju. Naime, ovo je rođendan vašeg deteta.

Takođe, zakup nekog dečjeg kluba specijalizovanog za organizovanje dečjeg rođendana nije neophodan. Jasno, u tom klubu bi se sjajno osećala starija deca - gosti na rođendanu. Ali, vama na proslavi prvog rođendana deteta ne treba da bude glavni cilj da se dobro osećaju gosti. To je dan, pre svega, vašeg mališana. A on će se, ukoliko se nađe u prešarenom prostoru, maštovito okićenom, sa puno različitih svetala i mnogo buke - verovatno samo uznemiriti ili uplašiti. Zato je sasvim dovoljno da prvi rođendan proslavite negde gde se osećate dobro i prijatno, možda u vašem stanu (ukoliko je dovoljno veliki) ili u nekom vama dragom klubu ili kafiću.

2. Poklon

Za prvi rođendan ne možete pitati dete šta želi za poklon, jer ono to ne ume da vam kaže. Zato, kupite ono što vi mislite da mu je potrebno. Iako će vaš izbor najverovatnije biti odeća, ne zaboravite bar neku malu igračku. Naime, kada dete nauči šta su to rođendani (šta znače ti datumi, kako se to slavi, ko se tome raduje...) važno je da može jedan predmet (poklon igračku) da poveže sa svojim prvim rođendanom.

Prijateljima i rodbini preporučite da za prvi rođendan kupe garderobu.

3. Fotografije

Prvi rođendan svog deteta puno fotografišite ili slikajte kamerom. Ukoliko ste vi prezauzeti brigom o gostima, nađite nekoga ko će to činiti umesto vas. Gledajući ih zajedno, moći ćete da mu govorite ko je sve bio prisutan, koliko ste bili radosni tog dana-na ovaj način mu poručujete da je taj dan za vas bio specijalan i nazaboravan.

Prvi rođendan je samo jedna od stanica na dugom i lepom roditeljskom putovanju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica