Ovako pripremljena teletina je toliko mekana i ukusna da će vam se sigurno dopasti. Možete poslužiti sa pire krompirom i salatom.
Potrebno je:
- 2 glavice crnog luka
- 750 g teletine bez kostiju
- 2 kašike brašna
- 1 dl supe
- 1 dl belog vina
- so, biber, lorber, majčina dušica, peršun
- 2 kašike pirea od paradajza
- 100 g šampinjona
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje i ubacite sitno seckan crni luk. Kada se malo proprži ubacite teletinu iseckanu na kockice. Dinastajte nekih 20 minuta, pa pospite seckanim peršunom i brašnom. Zatim sipajte supu i belo vino i promešajte. Posolite, pobiberite, stavite lorber i majčinu dušicu i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri nekih sat i po vremena. Zatim dodajte pire od paradajza i uzduž iseckane pečurke, pa kuvajte još pola sata.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.