Pljeskavice mogu biti i lagane, domaće, zdrave i preukusne. Predlažemo jedan letnji obrok bez mesa koji će svi obožavati.
Potrebno je:
- 2, 3 tikvice
- 4 jajeta
- 200 - 300 g mrvljenog sira
- jedna kisela pavlaka
- 1,5 šolja ulja
- peršun
- 200 g griza
- brašno po potrebi (bilo koje da koristite u ishranu)
- kesica praška za pecivo
Priprema:
Tikvice izrendajte, posolite i ostavite malo da se iscedi voda. U drugoj činiji umutite jaja, dodajte pavlaku, sir, ulje, griz, prašak za pecivo, peršun. Tome dodajte oceđene tikvice. Možete još posoliti.
Nakon toga dodajte brašna koliko je potrebno da dobijete smesu pogodnu za oblikovanje.
Od dobijene smese oblikujte pljeskavice, stavite ih u posudu na papir za pečenje i pecite ih oko pola sata na 180 stepeni.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna