Pronaći recept za savršene kiflice koje su sveže i meke i sutradan, stvarno nije lako. Zato odmah sačuvajte recept koji smo pronašli za vas. Ukoliko ih pravite u slatkoj varijanti, umesto jedne kašike šećera dodajte dve.

Potrebno je:

900 g brašna tip 500

1 kesica suvog kvasca (7g)

2 jaja

400 ml toplog mleka

180 ml ulja

1 kašika šećera

1 kašičica soli

Priprema

U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca pa promešajte.

Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.

Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi.

Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat ipo do dva sata. 

Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove.

Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte omiljenim nadevom.

Pomoću sekača ili noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu. Pogledajte detaljno izradu u videu.