Ukoliko nemate vremena za pripremu tradicionalnih mađarica, predlažemo recept za pripremu poslastice sa gotovim rozen korama koja je veoma sočna i deca je obožavaju!
Potrebno je:
- pakovanje kora za rozen tortu
- 1l mleka
- 8 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 2 kašike kakao praha
- 200 g maslaca
Priprema
Brašno, šećer i kakao dobro izmešati.
Od litar mleka odvojiti 200 ml i dobro izmešati sa suvim sastojcima.
Ostatak mleka staviti na šporet, a kada provri skloniti sa vatre, pa polako, uz mešanje, nasuti prvi deo.
Vratiti na šporet, ali na blagu temperaturu, i skuvati kao puding.
Kada se fil malo prohladi dodati maslac isečen na komadiće i dobro izmešati.
Filovati koru po koru, a na poslednju koru, po želji, staviti fil ili čokoladnu glazuru.
Prijatno!
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.