Ulepšajte vikend svojoj porodici ovom mirisnom i mekom poslasticom.
Potrebno vam je:
- 250 g brašna
- 120 g šećera
- vanilin šećer
- 1 kašičica prašak za pecivo
- 2 jajeta
- 70 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 2 kašike maka
- sok i korica limuna
Priprema:
Sjediniti brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodati jaja, jogurt, ulje, mak, sok i rendanu koricu limuna. Dobro izmešati žicom kako bi se dobila ujednačena smesa. Kalup za mafine obložiti papirnom korpicom i razliti u njih pripremljenu smesu.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta.
Gotove mafine zajedno s korpicama izvaditi iz kalupa, ostaviti da se prohlade. Posebno napraviti glazuru. Sjediniti šećer u prahu s limunovim sokom i malo vruće vode. Sve dobro izmešati do željene gustine. Glazurom preliti ohlađene mafine i posuti čokoladnim mrvicama.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.