Grčki recept za najlepši čips od tikvica - hrskav i veoma ukusan!
Potrebno je:
2 mlade tikvice
100g brašna
so i začini po ukusu (biber, začin od povrća, origano...)
ulje za prženje
Priprema
Tikvice dobro operite i isecite na veoma tanke kolutove. Malo ih posolite i ostavite bar 20 minuta da odstoje i puste vodu.
Ocedite tikvice i jednu po jednu uvaljajte u brašno u koje ste dodali začine.
U šerpicu sipajte ledenu vodu, a zatim svaki list tikvice na kratko umočite u vodu i ubacite u vrelo ulje.
Tikvice se veoma brzo prže, a vruće vaditi na salvetu da se ocedi višak ulja.
Možete ih poslužiti uz sir, a savršeno se slažu i sa caciki (Tzatziki) salatom!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna