Potrebno je:
– 1 kg pilećeg mesa po izboru
– 500 – 600 g krompira
– 400 g šampinjona
– 2 veće šargarepe
– 2 veće glavice crnog luka
– 100 ml ulja
– 200 – 250 ml vode
– 1 kašika suvog začina
– peršunov list ( i začini koje volite )
– 1 kašičica soli
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dok se rerna zagreva pripremimo posudu u kojoj ćete sve peći.
Najbolje je ako imate glinenu posudu sa poklopcem, u njoj se svi ukusi pomešaju i jelo je mnogo ukusnije. Može da vam posluži i vatrostalna činija sa poklopcem, ali ako nemate ni to stavite aluminijumsku foliju umesto poklopca, dobro je zatvorite da nigde ne propušta.
Iseckati crni luk na kriške, dodati mu suvi začin i ulje, promešati pa staviti na dno posude. Preko poslagati meso, očišćen i iseckan krompir i šargarepu i odozgo "pobacati" šampinjone, cele. Baš koji je jako krupan presecite.
Vodi dodati so, biber, peršun, šta već stavljate i sve preliti. Kad je pečeno služite toplo i uz neku sezonsku salatu.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.