Potrebno vam je:
150g brašna
175g + 60g šećera
35g kakaa
125 ml grčkog jogurta
50g rastopljenog maslaca
3 jaja
1 i po kašičica ekstrakta od vanile
75g čokolade
3 kašike ulja
25g listića badema
1/2 kašičice sode bikarbone
1/4 kašičice soli
175g krem sira
Priprema
Zagrejte rernu na 190°C. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama.
Čokoladu naseckajte. Na pari rastopite maslac i čokoladu, ohladite.
U jednoj činiji pomešajte krem sir, 60g šećera, jaje i 1 kašičicu ekstrakta vanile.
U drugoj većoj činiji pomešajte brašno, 175g šećera, kakao, sodu bikarbonu i so.
U trećoj činiji pomešajte grčki jogurt, ulje, 2 jaja, pola kašičice ekstrakta vanile i ohlađenu smesu čokolade i maslaca.
Mokre sastojke dodajte suvima i pažljivo promešajte toliko da se sjedine.
Testom napunite korpice za mafine do otprilike 2/3. Na vrh dodajte smesu sa sirom i lagano nožem promešajte. Pospite listićima badema.
Pecite 20-25 minuta. Pustite da se ohlade 5 minuta u kalupu, pre nego što ih izvadite.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.