Potrebno je:
1kg raštana
1 kg junećeg mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
3 šargarepe
1/2 vezice celera
6-7 čena belog luka
malo bibera
malo soli
1,5 kašika biljnog začina
100 g pančete
100 g pirinča
Za zapršku:
2 kašike ulja
2 kašike brašna
1 kašičica mlevene paprike
Priprema
Listove raštana oprati pa ih staviti u vrelu vodu 2-3 minuta da omekšaju. Ostaviti da se ocede.
U šerpu staviti malo ulja i dodati sitno seckanu pančetu da se malo proprži.3
Šargarepu, crni i beli luk i celer staviti u blender i dobro isitniti.
Svo seckano povrće dodati pančeti i malo dinstati. Zatim dodati, biber, so, biljni začin, mleveno meso i pirinač. Dinstati 10 minuta.
Filovati listove raštana i redati u veću šerpu. Naliti vodom i staviti da se kuva 1,5 sat. Kad je sarma kuvana, napraviti zapršku i preliti preko sarmica.
Prijatno!
Savet: Umesto raštana možete koristiti kiseli kupus, blitvu, zelje...
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna