Potrebno vam je:
4 tikvice
65 grama narendanog parmezana
1 kašika belog luka u prahu
½ čajna kašičica soli
1 kašičica bibera
½ kašičice čilija u prahu
1 jaje
100 grama mocarele
65 grama sira čedar
Priprema:
Dobro operite tikvice, pa ih narendajte zajedno s korom. Dodajte im jaje, parmezan i začine, pa sve dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Prebacite celu smesu u čistu pamučnu krpu, pa stisnite i iscedite višak tečnosti.
Stavite smesu na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 220 stepeni oko 35 do 40 minuta.
Na kraju pečenja dodajte narendanu mocarelu i čedar, pa ih zapecite još desetak minuta u rerni.
Isecite na manje komade i poslužite sa sezonskom salatom.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna