Potrebno vam je:

4 tikvice 

65 grama narendanog parmezana 

1 kašika belog luka u prahu 

½ čajna kašičica soli 

1 kašičica bibera

½ kašičice čilija u prahu 

1 jaje 

100 grama mocarele

65 grama sira čedar

Priprema: 

Dobro operite tikvice, pa ih narendajte zajedno s korom. Dodajte im jaje, parmezan i začine, pa sve dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Prebacite celu smesu u čistu pamučnu krpu, pa stisnite i iscedite višak tečnosti.

Stavite smesu na papir za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 220 stepeni oko 35 do 40 minuta.

Na kraju pečenja dodajte narendanu mocarelu i čedar, pa ih zapecite još desetak minuta u rerni. 

Isecite na manje komade i poslužite sa sezonskom salatom.

Probajte i: