Potrebno vam je:
Za biskvit od griza:
1 l mleka
200 g griza
140 g šećera
3 kašike kakaa
140 g čokolade
Za fil:
2 pudinga od vanile
2 vanilin šećera
500 ml mleka
110 g šećera
400 ml slatke pavlake
500 g svežih jagoda
Priprema:
Mleko stavite da se kuva. Sa sztane pomešajte griz, šećer i kakao. Kada mleko provri ubacite pripremljeni griz i kuvajte na srednjoj temperaturi. Sklonite sa šporeta, dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Tepsiju razmere 21 X 36 cm pokvasite sa vodom i nemojte brisati. Odmah dodajte vruć griz i rasporedite ga po celoj tepsiji, i ostavite tako neka se ohladi.
Deo mleka za fil stavite da se kuva. Ostatak mleka pomešajte sa pudingom, vanilin šećerom i šećerom. Kada se mleko dovoljno ugreje dodajte pripremljeni puding i nastavite da kuvate. Kada je puding gotov sklonite sa šporeta, prekrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.
Posebno umutite slatku pavlaku. Ohlađeni puding malo umutite mikserom, a onda dodajte umućenu slatku pavlaku, pa sjedinite.
Oprane i iseckane jagode lagano umešajte u fil.
Sve zajedno rasporedite preko griza.
Gore možete dodati šlag po želji.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna