Potrebno je:
1 kg mladih krompirića
so
začini po želji
100 ml ulja
Priprema
Krompir očistiti oprati i dobro obrisati da nema vode. U tiganj sipati ulje i ostaviti da se dobro ugreje. Spremiti i poklopac pa ubaciti polako krompir i brzo poklopiti.
Vatru smanjiti na minimum da krompir na sopstvenoj pari omekne. Zatim povećati i krompir lepo zapeći da lepo porumeni sa svih strana. Rešetkastom kašikom povaditi krompir u činiju.
Spremiti začine ja sam koristila peršunov list, timijan, ruzmarin, suvi začin i biber. Sve izmešati i dodati na krompir izmešati i poklopiti da krompir upije mirise.
Krompir možete servirati uz neko meso ili uz nekoliko kriški sira i paradajza. Prijatno!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna