Tople i sočne punjene jabuke sa suvim voćem i karamel prelivom mogu biti idealan desert. Dodate li im i kuglu sladoleda od vanile, dobićete pravo savršenstvo! Možete ih poslužiti i sa šlagom ili ukrasiti bombonicama. Uživajte u ovom predivnom i primamljivom desertu!

Potrebno vam je:

5 jabuka

50g seckanih oraha

50g seckanih smokava

50g suvog grožđa

malo džema od kajsija

Za karamel:

300g šećera

50g maslaca

1 kašika (100 g) pavlake (slatke ili kisele)

Priprema:

Jabuke oprati i izdubiti. Suvo voće ređati u jabuke i između staviti po malo džema, završiti sa seckanim orasima. Posuti odozgo malo šećera. Pokriti folijom, malo je izbockati viljuškom. Peći na 200 stepeni C oko 30 minuta da se jabuke ispeku.

Karamel:

Istopiti šećer na tihoj vatri da dobije lepu braon boju, dodati seckan maslac i kašiku pavlake. Mešati da se sve lepo istopi i sjedini.

Pečene jabuke politi sa karamelom i ostaviti da se dobro ohladi i karamel stegne.