Tople i sočne punjene jabuke sa suvim voćem i karamel prelivom mogu biti idealan desert. Dodate li im i kuglu sladoleda od vanile, dobićete pravo savršenstvo! Možete ih poslužiti i sa šlagom ili ukrasiti bombonicama. Uživajte u ovom predivnom i primamljivom desertu!
Potrebno vam je:
5 jabuka
50g seckanih oraha
50g seckanih smokava
50g suvog grožđa
malo džema od kajsija
Za karamel:
300g šećera
50g maslaca
1 kašika (100 g) pavlake (slatke ili kisele)
Priprema:
Jabuke oprati i izdubiti. Suvo voće ređati u jabuke i između staviti po malo džema, završiti sa seckanim orasima. Posuti odozgo malo šećera. Pokriti folijom, malo je izbockati viljuškom. Peći na 200 stepeni C oko 30 minuta da se jabuke ispeku.
Karamel:
Istopiti šećer na tihoj vatri da dobije lepu braon boju, dodati seckan maslac i kašiku pavlake. Mešati da se sve lepo istopi i sjedini.
Pečene jabuke politi sa karamelom i ostaviti da se dobro ohladi i karamel stegne.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.