Potrebno je:

2 pudinga od vanile

1/2 l ili 600 ml mleka

400 g nemasnog sira ili maskarponea

5 kašika šećera

5 jaja

šoljica šećera

šoljica ulja

šoljica mleka

vanilin šećer

500 g brašna

prašak za pecivo

malo putera

Priprema

Skuvajte puding po uputstvu sa kesice, zatim u gotov puding dodajte sir, izmešajte pa dodajte pet kašika šećera. Zatim gotov fil stavite u frižider na 20 minuta da se stegne dok pripremate testo.

Umutite jaja pa postepeno dodajte šećer, ulje i mleko dok ne dobijete kompaktnu smesu. Možete dodati jedan vanilin šećer po ukusu.

Kada je smesa gotova polako dodajte brašno (koje ste pomešali sa praškom za pecivo) i mutite. Gotovu smesu izručite u puterom podmazan pleh i poravnajte.

Fil sa pudingom sipajte u fišek jednokratnu kesicu i istiskajte u paralelnim trakama (i horizontalno i vertikalno) preko podloge koju ste stavili u pleh.

Pecite u rerni oko 35 minuta, prvo na 200 stepeni pa smanjite temperaturu na 150. Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i secite.