Potrebno je:
2 pudinga od vanile
1/2 l ili 600 ml mleka
400 g nemasnog sira ili maskarponea
5 kašika šećera
5 jaja
šoljica šećera
šoljica ulja
šoljica mleka
vanilin šećer
500 g brašna
prašak za pecivo
malo putera
Priprema
Skuvajte puding po uputstvu sa kesice, zatim u gotov puding dodajte sir, izmešajte pa dodajte pet kašika šećera. Zatim gotov fil stavite u frižider na 20 minuta da se stegne dok pripremate testo.
Umutite jaja pa postepeno dodajte šećer, ulje i mleko dok ne dobijete kompaktnu smesu. Možete dodati jedan vanilin šećer po ukusu.
Kada je smesa gotova polako dodajte brašno (koje ste pomešali sa praškom za pecivo) i mutite. Gotovu smesu izručite u puterom podmazan pleh i poravnajte.
Fil sa pudingom sipajte u fišek jednokratnu kesicu i istiskajte u paralelnim trakama (i horizontalno i vertikalno) preko podloge koju ste stavili u pleh.
Pecite u rerni oko 35 minuta, prvo na 200 stepeni pa smanjite temperaturu na 150. Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i secite.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna