Potrebno vam je:
300 g brašna
100 g šećera
100 g meda
1 jaje
muskatni oraščić
karanfilić za medenjak
malo cimeta
malo praška za pecivo
100 g maslaca
Priprema:
Maslac, jaje, med i šećer mikserom dobro izmiksirati da bude penasto dodati brašno i prašak za pecivo cimet i karanfilić, muskatni oraščić .Sve rukama izmesiti u glatko testo. Razviti za pola centimetra i vaditi kalupima medenjake slagati u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Peći 10-15 minuta na 180 stepeni C.
U manji sud staviti nekoliko kašika prah šećera i pola soka limuna, pa stavite u špric ili u kesicu sa malim otvorom i tako ukrašavajte medenjake.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna