Potrebno vam je:
Za kore:
100 g šećera
100 g posnog margarina
100 ml vode
1 kesica nes kafe
300 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Za fil:
700 ml vode
200 g šećera
4 kesice nes kafe
7 kašika gustina
250 g posnog margarin
300 g posnog šlaga
kisela voda (po potrebi)
Priprema
1. Umutiti 100 g šećera i 100 g margarina.
2. U 100 ml vode sipati kesicu nes kafe.
3. Brašno i prašak za pecivo sjediniti.
4. Sve sastojke spojiti i umesiti glatko testo.
5. Testo podeliti na tri dela. Svaki deo razviti na papir za pečenje i staviti na prevrnuti pleh. Peći na 220° C oko deset minuta.
6. Fil: Pomešati 600 ml vode sa 200 g šećera i 4 kesice Nes kafe, pa staviti da proključa.
7. Umutiti 100 ml vode i 7 kašika gustina pa dodati u ključalu vodu i skuvati fil.
8. Posebno umutiti margarin i sjediniti ga sa ohlađenim filom.
9. Šlag umutiti sa kiselom vodom.
10. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag.
11. Tortu ukrasiti po zelji.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna