Potrebno vam je:
1 francuski hleb (iseckan ili iskidan na krupnije komade)
2 pečene jabuke (velike)
5 velikih jaja
1 1/2 čaše mleka
1/2 šolje šećera
1/2 čaše slatke pavlake
1/4 kašike soli
Za preliv:
1 kašičica cimeta
2 kašike maslaca
3 kašika smeđeg šećera
2 kašike šećera
2/3 čaše brašna
Priprema:
Premažite pleh uljem i u njega stavite hleb i isečene pečene jabuke.
U posebnoj posudi pomešajte jaja, mleko i šećer. Zatim dodajte i slatku pavlaku i mešajte dok se sve ne sjedini.
Smesu ravnomerno pospite preko hleba i jabuka. U smesu možete dodati i malo maslaca i blago rastresti.
Zagrejati rernu do 180 stepeni. Pecite oko 40-45 minuta.
Preliv
U posudi pomešajte smeđi šećer, šećer, cimet, a zatim i maslac. Polako dodajte i brašno, pa mešajte dok se ne sjedini.
Smesu prelijte preko zapečenih jabuka i hleba. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru preko noći.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna