Potrebno vam je:
3 kašike maslinovog ulja
650g pilećih prsa iseckanih na kockice
Oko 2 šolje cvetova brokolija
1 šolja iseckanih tikvica
2 šolje iseckanog lišća spanaća
2 supene kašike Ranč sosa
2 supene kašike soka od limuna
Priprema:
Veliki tiganj ili šerpu stavite na umereno zagrejanu ringlu. Stavite maslinovo ulje. Kada se ugreje ulje, na njega stavite pileća prsa i pržite 3 do 5 minuta.
Preko piletine stavite jednu kašiku Ranč sosa i promešajte.
Zatim dodajte brokoli, tikvice i ostatak Ranč sosa i promešajte.
Dodajte limunov sok i promešajte.
Poklopite tiganj (ili šerpu) i ostavite 3 minuta.
Nakon toga odajte spanać i sve zajedno držite otklopljeno na ringli još minut.
Količina koju ne pojedete odmah može da stoji u frižideru još četiri dana.
Beli Ranč sos
U posudi pomešati:
1 šolja (235 ml) jogurta ili kefira
4 kašike majoneza
4 kašike kisele pavlake
3 kašika sirćeta ili limunova soka
1/3 kašike crnog luka u prahu
1/3 kašike belog luka u prahu (ili 1 čen)
1 kašičica peršuna u prahu (ili kašika svežeg)
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.