Potrebno vam je:

3 kašike maslinovog ulja

650g pilećih prsa iseckanih na kockice

Oko 2 šolje cvetova brokolija 

1 šolja iseckanih tikvica

2 šolje iseckanog lišća spanaća

2 supene kašike Ranč sosa

2 supene kašike soka od limuna

Priprema:

Veliki tiganj ili šerpu stavite na umereno zagrejanu ringlu. Stavite maslinovo ulje. Kada se ugreje ulje, na njega stavite pileća prsa i pržite 3 do 5 minuta.

Preko piletine stavite jednu kašiku Ranč sosa i promešajte.

Zatim dodajte brokoli, tikvice i ostatak Ranč sosa i promešajte.

Dodajte limunov sok i promešajte.

Poklopite tiganj (ili šerpu) i ostavite 3 minuta.

Nakon toga odajte spanać i sve zajedno držite otklopljeno na ringli još minut.

Količina koju ne pojedete odmah može da stoji u frižideru još četiri dana.

Beli Ranč sos

U posudi pomešati:

1 šolja (235 ml) jogurta ili kefira

4 kašike majoneza

4 kašike kisele pavlake

3 kašika sirćeta ili limunova soka

1/3 kašike crnog luka u prahu

1/3 kašike belog luka u prahu (ili 1 čen)

1 kašičica peršuna u prahu  (ili kašika svežeg)

Probajte i: