Potrebno je:
1 l sirćeta
3 l vode
1 kesica konzervansa
5 kašika šećera
3 kašike soli
1 kesica bibera u zrnu
4 kg paprike somborke
Priprema
1. Očistiti papriku od semena.
2. U šerpu staviti vodu, sirće, konzervans, šećer i so. Pustiti samo da proključa da se istopi šećer i so.
3. Onda smanjiti vatru, pa spuštati paprike da se bare.
4. Bariti ih po jedan minut. Vaditi ih rešetkastom kašikom na tacnu. Kada su sve obarene slagati ih u tegle, a između njih sipati biber u zrnu.
5. Kada se paprike slože, preliti vrućom tečnošću u kojoj su se kuvale i zatvoriti metalnim čepom.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna