Sastojci:
400g testenine (sa jajima)
400g tikvice
250g očišćene dinje
200ml pavlake za kuvanje
1 glavica crnog luka
1 supena kašika kurkume
2-3 supena kašika maslinovog ulja
so
beli biber
Priprema:
Očišćenu dinju i tikvice naseckati na kockice. Iseckati luk. Skuvati testeninu prema uputstvima sa pakovanja.
U tiganju staviti maslinovom ulje. Kada se ugreje staviti luk i tikvice, posoliti, promešati i pržiti dok ne omekša.
Kada omekšaju, tikvicama dodati kurkumu i promešati. Dodati pavlaku za kuvanje i kockice dinje. Posoliti, ponovo promešati i kuvati na laganoj vatri dok se malo ne zgusne.
Kada je gotovo, testeninu procediti, staviti na tanjir i posuti prelivom. Posližiti i uživati!
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna