Za čokoladni kuglof vam je potrebno:
100 gr čokolade za testo, 100 gr za glazuru
100 gr bele čokolade za testo
250 gr putera ili margarina
200 gr šećera
5 jaja
375 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 dcl mleka
Priprema:
Čokoladu (100 g tamne i 100 g bele) naseckaje na kockice. Penasto umutite masnoću i šećer i umešajte jaja jedno po jedno, dodajte iseckanu čokoladu, brašno i prašak za pecivo i na kraju mleko.
Kalup premažite rastopljenom masnoćom i pospite prezlom. Dodajte testo i pecite na 175° stepeni u zagrejanoj rerni oko jedan sat. Ukoliko koristite turbo rernu (sa ventilatorom) kuglof se peče 10 minuta kraće.
Napravite glazuru od čokolade i malo margarina pa prelijte ohlađen kuglof.
Ukrasite čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom, a u sredinu stavite uskršnja jaja ili slatkiše i grisine.
Ukoliko mislite da je sredina preduboka, možete je obložiti filom po želji, po mogućstvu čokoladnim.
Detaljan postupak pravljenja čokoladnog uskršnjeg gnezda možete pogledati u galeriji.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna