Potrebno je:
200 g keksa
2 kašike smeđeg šećera
2 kašike belog šećera
6 kašika kokosovog ulja ili 3 kašike maslaca
150 ml jogurta od limuna
400 ml slatke pavlake
1 kašika narendane limunove kore
2 kašike limunovog soka
Šumsko voće, menta
Šećer u prahu
Priprema:
1. Keks ubacite u blender pa ga dobro usitnite.
2. Ubacite otopljeni maslac ili kokosovo ulje i smeđi šećer pa još kratko blendajte dok se sastojci povežu.
3. Izvadite dobijenu smesu iz blendera pa sve zajedno stavite u kalup. Stavite u frižider.
4. Za to vreme u slatku pavlaku ubacite šećer pa sve zajedno pomešajte u kremastu smesu.
5. Dodajte limunov sok i koricu, a zatim sve povežite jogurtom od limuna. Trebalo bi da dobijete gustu kremu.
6. Dodajte šećer ili druge začine po želji.
7. Podlogu izvadite iz frižidera i dodajte joj krem.
8. Ubacite u zamrzivač na sat vremena da se dobro stegne.
9. Po vađenju iz frižidera, pitu pospite smrznutim šumskim voćem i šećerom u prahu.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.