Sastojci:
- 300 g mlevenog plazma keksa
- 125 g putera ili margarina za kolače
- 4 kašike meda
- sok od jedne pomorandže ili 1dcl kupovnog soka
- 4 - 5 kašika čokoladnog krema
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g bele mlečne čokolade
- 200 g crne mlečne čokolade
- 2 kesice šlag krema od vanile
- 2 dcl hladnog mleka
Priprema:
Zamesiti rukama koru od keksa, putera, meda i soka. Zamešenu masu istresti u kalup (26 cm prečnik) i fino utapkati da se formira prvi sloj, tj. korica torte. Preko korice premazati čokoladni krem i ostaviti u frižider da se stegne.Kolači
Kada se krem stegao, umutiti slatku pavlaku da bude srednje čvrsta i podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo umešati otopljenu belu čokoladu, a u drugi otopljenu crnu čokoladu.
Preko čokoladnog krema premazati beli fil, zatim tamni fil i umućen šlag krem od vanile. Ukrasiti po želji i torticu staviti u frižider da stoji do sutradan.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu