Potrebno je:
40g teletine
graška (u veličini bebine šačice)
2 supene kašike pirinča
kolut luka
nekoliko kapi maslinovog ulja
Priprema:
1. Pirinač operite u hladnoj vodi i ostavite da odstoji dok se meso kuva.
2. Teletinu isecite, stavite u posudu i prelijte vodom. Kad voda proključa pokupite penu, dodajte naseckan luk, poklopite i kuvajte oko sat vremena.
3. Petnaestak minuta pred kraj dodajte grašak (osim ako je domaći i zaleđen koji ćete kuvati od početka zajedno s mesom). Grašak možete istisnuti iz opne posle kuvanja, kako bi jelo bilo lepše teksture i lakše varljivo.
4. Pirinač kuvajte u drugoj posudi 15-20 minuta (proverite uputstvo za pripremu na pakovanju).
5. Gotov pirinač ocedite, a meso sitno naseckajte. Dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja i sve sastojke promešajte. Sačekajte da se kašica ohladi i ponudite je bebi...
Napomena:
Grašak je mahunarka koja je veoma bogata hranjivim materijama, ugljenimhidratima i vlaknima. Međutim on može izazvati nadimanje, zato ne treba preterati s njegovom količinom u obroku.
PROBAJTE I:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna