Potrebno:
2 kašičice maslinovog ulja
1 crni luk srednje veličine, sitno iseckan
1 šargarepa, oguljena i sitno iseckana
1 struk celera, sitno iseckan
kašika smeđeg šećera
2 kašike sirćeta
kašika paradajz pirea
400 g iseckanog paradajza iz konzerve
1 l bujona od povrća
140 g pirinča
2 kašike peršuna
Priprema
1. Zagrejte ulje u velikom tiganju i dodajte iseckan luk, šargarepu i celer, i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte šećer i sirće, kuvajte jedan minut, pa dodajte paradajz pire. Umešajte i iseckan paradajz, bujon i pirinač. Kuvajte dok pirinač ne omekša, oko 15 -20 minuta (sve zavisi od vrste pirinča).
2. Gotovo varivo sipajte u činije ili tanjire i pospite peršunom.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna