Potrebno:
2 kašičice maslinovog ulja
1 crni luk srednje veličine, sitno iseckan
1 šargarepa, oguljena i sitno iseckana
1 struk celera, sitno iseckan
kašika smeđeg šećera
2 kašike sirćeta
kašika paradajz pirea
400 g iseckanog paradajza iz konzerve
1 l bujona od povrća
140 g pirinča
2 kašike peršuna
Priprema
1. Zagrejte ulje u velikom tiganju i dodajte iseckan luk, šargarepu i celer, i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte šećer i sirće, kuvajte jedan minut, pa dodajte paradajz pire. Umešajte i iseckan paradajz, bujon i pirinač. Kuvajte dok pirinač ne omekša, oko 15 -20 minuta (sve zavisi od vrste pirinča).
2. Gotovo varivo sipajte u činije ili tanjire i pospite peršunom.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu