Deda Mraz, irvasi, božićna drvca i ostali detalji savršeno se uklapaju kao inspiracija za dekoraciju novogodišnjih kolača koji će vašu trpezu učiniti veselom. Osim što će te se zasladiti, vaš sto će izgledati lepo ukrašen slatkim kolačićima, piše Kurir.

Potrebno je (za 24 mafina):

90 gr kakaoa

170 ml vruće vode

375 gr brašna

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičicia sode bikarbone

1 kašičica soli

250 gr maslaca

350 gr šećera

4 jaja

200 ml kisele pavlake

Priprema:

1. Pomešajte kakao i vodu, a u drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

2. Maslac i šećer stavite na paru dok se sav maslac ne otopi, a kada dobijete jednoličnu smesu skinite s pare i mešajte mikserom dok se ne ohladi.

3. Kada se ohladi (5-6 minuta) dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte mešavinu vode i kakaa i sve zajedno dobro izmešajte. Pomalo dodajte suve sastojke i na kraju kiselu pavlaku.

4. Napunite kalupe za mufine, ali najviše do 3/4 visine.

5. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

6. Ostavite da se potpuno ohlade.

7. Kremu koju ćete raditi najbolje je ostaviti da se dobro ohladi preko noći pa nabavite čokoladne mrvice, šarene jestive kuglice, perece i različte zabavne dodatke kako biste ukrasili božićna drvca, Deda Mraza i njegove irvase.

Uživajte u prazničnoj atmosferi.

PROBAJTE I: