Potrebno je:

500 g keksa (može i mlevenog)

500 g gotovog kesten pirea

100 g omekšalog maslaca

700 ml slatke pavlake

300 g čokolade za kuvanje

300 g mlečne čokolade

Priprema:

Biskvit: Na dno kalupa složite keks koji ste prethodno blago natopili mlekom ili kafom (mleveni keks izmešajte prethodno sa malo mleka, putera i kafe, a možete i dodati rum).

Kesten krem: Kesten pire držite dva sata na sobnoj temperaturi, a potom izmiksajte sa 100 grama omekšalog maslaca i pomešajte sa 200 ml umućene slatke pavlake.

Čokoladni krem: Otopite na pari 300 g čokolade za kuvanje i 200 ml slatke pavlake. Skinite s vatre i umešajte 300 g mlečne čokolade. Kad se čokoladna smesa ohladi, pomešajte je sa 300ml prethodno umućene slatke pavlake.

Na složen keks sipajte kesten krem, a odozgo ohlađeni čokoladni krem. Tortu možete premazati i čokoladnom glazurom ili šlagom. Ukrasite po želji.

PROBAJTE I...