Potrebno je:
500 g keksa (može i mlevenog)
500 g gotovog kesten pirea
100 g omekšalog maslaca
700 ml slatke pavlake
300 g čokolade za kuvanje
300 g mlečne čokolade
Priprema:
Biskvit: Na dno kalupa složite keks koji ste prethodno blago natopili mlekom ili kafom (mleveni keks izmešajte prethodno sa malo mleka, putera i kafe, a možete i dodati rum).
Kesten krem: Kesten pire držite dva sata na sobnoj temperaturi, a potom izmiksajte sa 100 grama omekšalog maslaca i pomešajte sa 200 ml umućene slatke pavlake.
Čokoladni krem: Otopite na pari 300 g čokolade za kuvanje i 200 ml slatke pavlake. Skinite s vatre i umešajte 300 g mlečne čokolade. Kad se čokoladna smesa ohladi, pomešajte je sa 300ml prethodno umućene slatke pavlake.
Na složen keks sipajte kesten krem, a odozgo ohlađeni čokoladni krem. Tortu možete premazati i čokoladnom glazurom ili šlagom. Ukrasite po želji.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.