Potrebno je:
500 g pakovanje lisnatog testa
1 kg šljiva
150g lešnika
300g šećera
3 jajeta
Cimet
Priprema
Razvući u veći i dublji pleh testo i izbosti ga viljuškom.
Na njega složiti očišćene šljive i sve posuti šećerom (nekoliko kašika) i mlevenim lešnicima.
Peći 15 minuta a zatim izvaditi iz rerne i zaliti jajima koja ste prethodno umutili sa preostalim šećerom. Odozgo posuti cimetom.
Peći još 15 minuta
Prijatno!
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu