Potrebno je:
2 supene kašike ovsenih pahuljica
½ šolje vode
12 zrna suvog grožđa
pola jabuke
pola banane
pola kruške
½ čaše jogurta
sok od ½ limuna
nekoliko lešnika ili badema
sezonsko voće
½ supene kašike šećera u zavisnosti od kiselosti voća
Priprema:
1. Uveče potopiti ovsene pahuljice i suvo grožđe u malo vode.
2. Ujutru se doda sitno iseckana jabuka, banana, kruška, ½ čaše jogurta, sok od limuna, samleven lešnik ili badem.
3. Leti se dodaju jagode, breskve, ili kajsije ili drugo sezonsko voće. Tako će se u zavisnosti od godišnjeg doba menjati ukus doručka, ali će osnova od jogurta, ovsenih pahuljica, badema, ostati ista.
PROBAJTE I:
Izvor: Blic Žena, Knjiga Beba - radost i briga prim. dr. Dragana Mijanović, dr Radovan B. Mijanović, Siniša S. Sokić
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.