Potrebno je:
1 šolja paradajz soka (2 dl)
1 šolja biljnog ulja
1 šolja šećera
1 prašak za pecivo
200 g brašna
Sastojci za fil i glazuru:
1/2 šolje marmelade
50 g čokolade za kuvanje
Priprema
- U paradajz sok dodati ulje, pa izmešati. Zatim dodati šećer i izmešati.
- Brašno pomešati sa praškom za pecivo i polako dodati u smesu od paradajza (gustoća testa bi trebalo da bude kao za uštipke).
- Sipati smesu u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 200 stepeni oko pola sata.
- Kad se kolač ohladi, preseći uzduž na pola, pa premazati jednu polovinu marmeladom po želji. Staviti drugu koru preko, pa i nju namazati marmeladom.
- Preko marmelade naribati čokoladu.
- Kolač je ukusan i bez marmelade i čokolade, samo isečen na kocke i posut šećerom u prahu.
Prijatno!
Izvor: Mojsphajz
PROBAJTE I...
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna