Potrebno je:

1 velika tikvica

50 g susam

100 g kukuruznog brašna ili prezli

malo mleka

so

malo belog luka u prahu, slatke ili ljute paprike u prahu

malo rendanog tvrdog sira

papir za pečenje i malo ulja

Priprema

1. Tikvicu isecite na tanke kolutove. Kolutove tikvice posolite i ostavite 30 minuta da odstoje. 

2. Pomešajte sve suve sastojke.

3. Ulijte malo mleka u jednu činiju. Odstajale kolutove ocedite. Svaki kolut uronite u mleko pa uvaljajte s obe strane u začine. Pritisnite da se dobro zalepi.

4. Potom kolutove složite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Po želji pokapajte uljem (nije obavezno). Pecite 10 minuta na 200ºC. Okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta dok ne postanu zlatni i hrskavi.


Izvor:Atma.hr/Stvarukusa.rs

PROBAJTE I...

Brzo, zdravo i ukusno: Hladna supa od krastavaca






Brzo i lako: Špagete u sosu od tikvica







*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -
YuMama.