Potrebno je:
1l mleka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
300 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
500 ml slatke pavlake
Keks sa puterom
Priprema
1. U 200 ml mleka razmutite pudinge sa šećerom. Ostatak mleka stavite u šerpicu i zagrejte do ključanja. Dodajte razređeni puding i skuvajte ga.
2. Dobijeni puding podelite na dva dela. U jedan deo dodajte tamnu, a u drugi deo belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Ostavite da se ohladi.
3. Slatku pavlaku umutite mikserom, pa po jednu četvrtinu dodajte u tamni i svetli puding.
4. U ovalni kalup stavite foliju, pa prvo sipajte belu smesu i deo tamne smese. Lagano promešajte dok ne dobijete crno-bele šare.
5. Naspite preostalu pavlaku, izravnajte, a zatim dodajte ostatak tamne smese.
6. Keks natopite mlekom pa ga poređajte po površini.
7. Tortu pokrijte folijom i stavite u frižider da se ohladni nekoliko sati.
8. Uzmite posudu sličnog oblika kao što je tepsija i prevrnite kolač u nju. Dekorišite po želji!
Uživajte u kremastom čokoladnom ukusu!
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.