Prženice se spremaju veoma jednostavno, a glavni sastojak je bajati ili stari hleb koji je ostao od prethodnog dana.
Za pripremanje ovog ukusnog dezerta potrebni su vam još i jaja, mleko, ulje i šećer uz dodatak vanile, cimeta ili ruma.
Pogledajte ove zanimljive recepte:
1. Prženice sa cimetom.
Foto: Shutterstock
Od sastojaka potrebno vam je: 4 parčeta starog belog hleba, 2 jaja, 2 kašike mleka, 1 kašika maslinovog ulja, kašičica cimeta, prstohvat braon šećera.
Priprema: Pomešajte jaja, mleko, maslinovo ulje i cimet. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Potopite hleb u tu smesu i potom pržite dok sa obe strane ne postene smeđe boje. Po želji pospite šećerom. Servirajte dok su vruće.
2. Prženice sa vanilom.
Foto: Shutterstock
Sastojci: ¼ šoljice brašna, 1 šolja mleka, 3 jaja, prstohvat soli, prstohvat cimeta, 1 kašika ekstrata vanile, 1 kašika šećera, 12 tanko isečenih parčeta starog belog hleba.
Priprema: Sipajte brašno u veliku činiju. Polako dodajte mleko, vanilu, cimet, so i šećeri mešajte dok ne dobijete glatku smešu. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri. Potopite hleb u tu smesu i potom pržite dok sa obe strane ne postene smeđe boje. Servirajte dok su vruće.
3. Prženice sa rumom.
Foto: Shutterstock
Sastojci: 12 kriški hleba, 4 jaja, 2 kesice vanilinog šećera, 1,5 kašičica cimeta u prahu, 1 kašika ruma, 1 do 2 kašike meda i ulje
Priprema: Sipajte jaja, šećer, cimet i rum u veliku činiju i sjedinite masu. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri,l dok ne porumene. Pržene vaditi na kuhinjsku salvetu, da papir upije višak masnoće. Staviti ih na tanjir, pa politi medom, po ukusu i poslužiti. Mogu da se posluže sa džemom ili kremom.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.