Potrebno je:
250 g šampinjona
glavica crvenog luka
1 slatka paprika
4 tanje svinjske šnicle (po 150 g)
3 kašičice maslaca
250 ml supe (kocka)
100 ml slatke pavlake
kašika brašna
so, biber
Priprema
1. Očistiti šampinjone i iseći ih na listiće. Iseckati crveni luk. Papriku iseći na prutiće.
2. Šnicle proprati, posoliti i pobiberiti. Zagrejati maslac i pržiti šnicle na umerenoj temperaturi oko 4 minuta, pa izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od prženja prodinstati luk, dodati pečurke i papriku. Krčkati dok ne ispari sva voda od pečuraka. Umešati paradajz pire, naliti supu i kuvati još 5 minuta.
4. Razmutiti brašno i slatku pavlaku, zatim umešati u sos i prokuvati. Krčkati 3 minuta.
5. Servirati šnicle, pa ih preliti sosom od pečuraka i paprika.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.