Potrebno je:

  • vekna starog hleba
  • 4-5 jaja
  • 300 g sira
  • 2 šoljice ulja
  • 1/2 l mleka
  • kašika brašna
  • suvo grožđe

Priprema

1. Hleb isecite na kriške jednake veličine i poređajte po podmazanoj tepsiji.

2. Umutite jaja, dodajte mrvljen sir, ulje, malo soli ako je sir neslan, dodajte mleko i kašiku brašna, pa sve lepo sjedinite i prelijte preko poređanih kriški hleba. Preko pite možete po želji staviti i suvo grožđe.

3. Pecite dok ne porumeni.

PROBAJTE I...

Za pripremu ove ukusne pite nije vam neophodno previše vremena, pa porodica neće dugo čekati večeru, a svakako će uživati u neodoljivoj kombinaciji projare, šunke i povrća.

Tradicionalna sočna pita u kojoj možete uživati tokom cele godine, a obožavaju je sve generacije.