Potrebno je:
- 200 g spanaća
- 175 g osušenog paradajza u ulju
- 100 g feta sira
- 2 jajeta
- 125 g kora za pitu
Priprema
1. Spanać stavite u tiganj i prelijte s nekoliko kašika vode, a zatim kuvajte dok ne omekša. Procediite vodu, a spanać ostavite da se prohladi pa ga usitnite. Dodajte usitnjen osušeni paradajz, fetu i jaja. Sve dobro promešajte.
2. Stavite u okruglu nauljenu tepsiju koru za pitu i naređajte tri kore između kojih možete staviti malo ulja. Neka krajevi kora budu izvan tepsije. Zatim nanesite pripremljeni fil. Zgužvajte krajeve kora ka sredini tako da fil bude prekriven. Preko možete naneti još malo ulja.
3. Pitu pecite u rerni zagrejanoj na 180 C oko 30 minuta, dok kore ne poprime zlatnu boju i postanu hrskave.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu