Potrebno je:
300 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 jajeta
2 kašike brašna
2 kašike prezli
4 krompira
2 kašike senfa
1 kašičica praška za pecivo
Malo peršunovog lista
So i biber po ukusu
Priprema
Krompir skuvati u ljusci.
Sitno iseckati crni i beli luk i pomešati sa mlevenim mesom. Dodati jaja, so, biber, prezle, senf, brašno i prašak za pecivo. Ostaviti u frižideru da odstoji pola sata.
Za to vreme kuvan krompir sitno iseći i dodati smesi sa mesom. Sve dobro izmešati sa seckanim peršunom.
Oblikovati kuglice i peći na vrelom ulju.
Tople poslužiti uz pire krompir, pirinač ili svežu salatu
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna