Potrebno je:
jedna šargarepa
pileće belo meso veličine dlana
šaka boranije (sveže ili smrznute)
jedan krompir
Priprema
1. U malo vode kuvati šargarepu sitno naseckanu i belo meso isečeno na kocke.
2. Nakon dvadesetak minuta dodati šaku boranije (sveže ili smrznute) i jedan krompir isečen na kocke. Kuvati još oko pola sata ili dok sve ne postane mekano, ali ne prekuvano.
3. Na kraju sve, u zavisnosti od toga kako beba jede, kratko izblendirati, izblendirati u potpunosti ili samo iseckati na sitnije delove.
Recept je preuzet iz knjige "Kuvarski dnevnik bebe Marte", priručnika o uvođenju čvrste hrane i uobročavanju odojčadi
PRIPREMITE BEBI I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna