Potrebno je:
- 250 g paste
- 400 g očišćenih račića
- 150 g zelenog graška
- dve crvene paprike srednje veličine, iseckane
- šolja ipo mleka
- pola šolje pavlake
- dve kašike rendanog parmezana
- dve kašike putera
- kašika ipo brašna
- dve kašike iseckanog svežeg peršuna
- kašika iseckanog belog luka
- kašika Vorčester sosa
- pola kašičice soli, pola kašičice bibera
Priprema
Pastu spremiti prema uputstvu.
U međuvremenu, u posoljenu ključalu vodu ubaciti papriku i grašak i prokuvati nekoliko minuta. Dodati račiće i kuvati dok ne postanu svetlo ružičasti, pa onda još tri minuta. Ocediti.
Rastopiti puter na umerenoj vatri, dodati brašno, propržiti do zlatno žute boje, dodati mleko i pavlaku i mešati dok se ne zgusne.
Dodati parmezan, peršun, beli luk, Vorčester sos, so i biber.
U to dodati račiće i povrće i prokuvati još dva minuta. Sipati na pripremljenu pastu.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.