Potrebno je:
- 250 g paste
- 400 g očišćenih račića
- 150 g zelenog graška
- dve crvene paprike srednje veličine, iseckane
- šolja ipo mleka
- pola šolje pavlake
- dve kašike rendanog parmezana
- dve kašike putera
- kašika ipo brašna
- dve kašike iseckanog svežeg peršuna
- kašika iseckanog belog luka
- kašika Vorčester sosa
- pola kašičice soli, pola kašičice bibera
Priprema
Pastu spremiti prema uputstvu.
U međuvremenu, u posoljenu ključalu vodu ubaciti papriku i grašak i prokuvati nekoliko minuta. Dodati račiće i kuvati dok ne postanu svetlo ružičasti, pa onda još tri minuta. Ocediti.
Rastopiti puter na umerenoj vatri, dodati brašno, propržiti do zlatno žute boje, dodati mleko i pavlaku i mešati dok se ne zgusne.
Dodati parmezan, peršun, beli luk, Vorčester sos, so i biber.
U to dodati račiće i povrće i prokuvati još dva minuta. Sipati na pripremljenu pastu.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna