Potrebno je:
- 250 g paste
- 400 g očišćenih račića
- 150 g zelenog graška
- dve crvene paprike srednje veličine, iseckane
- šolja ipo mleka
- pola šolje pavlake
- dve kašike rendanog parmezana
- dve kašike putera
- kašika ipo brašna
- dve kašike iseckanog svežeg peršuna
- kašika iseckanog belog luka
- kašika Vorčester sosa
- pola kašičice soli, pola kašičice bibera
Priprema
Pastu spremiti prema uputstvu.
U međuvremenu, u posoljenu ključalu vodu ubaciti papriku i grašak i prokuvati nekoliko minuta. Dodati račiće i kuvati dok ne postanu svetlo ružičasti, pa onda još tri minuta. Ocediti.
Rastopiti puter na umerenoj vatri, dodati brašno, propržiti do zlatno žute boje, dodati mleko i pavlaku i mešati dok se ne zgusne.
Dodati parmezan, peršun, beli luk, Vorčester sos, so i biber.
U to dodati račiće i povrće i prokuvati još dva minuta. Sipati na pripremljenu pastu.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu