Potrebno je:
350 g svinjskog ili telećeg filea
200 grama pečuraka
1 dl mleka
½ dl neutralne pavlake
1 supena kašika kisele pavlake
so, biber, vegeta
Priprema
Meso iseći na kružiće, izlupati ga i posoliti.
Tako pripremljeno u dubljoj posudi propržiti na ulju sa obe strane. Kada je poluprženo dodati seckane pečurke da se prodinstaju.
Dodati mleko, neutralnu i kiselu pavlaku, i ostaviti na tihoj vatri da se sjedini još petnaestak minuta.
Servirati na tanjiru i ukrasiti po želji.
NAPOMENA: Svinjske ili teleće šnicle možete zameniti pilećim ili ćurećim belim mesom!
PROBAJTE I...
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu
Može li beba da liči na surogat majku? Evo šta je važno i od koga nasleđuje genetiku