Potrebno je:

6 kg paprika
1,5 kg plavog patlidžana
1 kg šargarepe
75 dl ulja
125 g šećera
100 ml sirćeta
2 kašike soli
50 g senfa

Priprema
Papriku i plavi patlidžan ispecite, pa ga oljuštite i sameljite na mašini za meso.

Šargarepu obarite i sameljite i dodajte pečenom povrću.

Sve dobro izmešajte, a zatim dodajte ulje, šećer, sirće i so.

Sipajte u šerpu i kuvajte, uz povremeno mešanje, na umerenoj temperaturi.

Kad je gotovo (kada varjača ostavlja trag po dnu šerpe), sklonite sa vatre i ostavite da se malo prohladi, a zatim dodajte senf i dobro promešajte.

U tegle koje ste prethodno zagrejali u rerni (15-20 minuta na 100 stepeni) sipajte vruć ajvar.

Zatvorite dobro tegle, pa ih umotajte krpom i ostavite ih da se ohlade.


PROBAJTE I...

Domaća zimnica




Zimnica: Tikvice u ulju