Potrebno je:
- 2 plava patlidžana
- 2 kašike maslinovog ulja (ili 100 g majoneza)
- 100 - 150 g feta sira (ili čaša kiselog mleka)
- 3 čena belog luka
- sok od 1/2 limuna
- so, biber
Priprema
Operite plavi patlidžan, osušite ga i prepolovite.
Ispecite ga u rerni na rešetki, a zatim prohladite i oljuštite.
Isecite patlidžan na kockice, pa ostavite oko tri sata da se ocedi.
Dodajte ulje (majonez), feta sir (kiselo mleko), limunov sok i sitno seckani beli luk i začinite po ukusu
Servirajte uz pogaču ili svež hleb.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna