Potrebno je:
4 plava patlidžana
400 g iseckanih šampinjona
manja čaša belog vina
2 kašike paradajz pirea
200 g narendanog tvrdog sira
beli luk
peršun
3-4 kašike maslinovog ulja
so, biber
Priprema
1.Oprati i preseći uzduž četiri plava patlidžana, izvaditi sredinu iz njih i iseći je na kockice. Potom je pomešati sa iseckanim šampinjonima, seckanim belim lukom, peršunom i jednom manjom čašom belog vina. Dodati maslinovo ulje, paradajz pire, so i biber.
2. Nadevom napuniti patlidžane, staviti ih u vatrostalnu činiju, preliti uljem i peći u prethodno zagrejanoj pećnici.
3. Pred kraj pečenja posuti narendanim sirom.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna