Sastojci (za 14 parčića):
- 2 gotove kore za tortu
- 7 kašika limunovog soka
- 4 listova želatina
- 2 jajeta
- 2 žumanceta
- kesica vanilin-šećera
- 100 grama šećera
- 240 grama slatka od višanja ili malina
- 250 gama maskarponea (švapskog sira)
- 2,5 dl jogurta
- 2 dl slatke pavlake
- 200 grama piškota
Priprema
Na dno kalupa za tortu stavite koru i poprskajte dvema kašikama limunovog soka, a obruč obložite piškotama. Želatin potopite u vodu. Četiri žumanceta, vanilin-šećer i šećer umutite kremasto.
Višnje (ili maline) ocedite, pa tri kašike sirupa, maskarpone, jogurt itri kašike limunovog soka umešajte u krem od žumanaca. Ocedite želatin i dodajte krem.
Ulupajte žumanca, umutite slatku pavlaku, pa zajedno s 100 grama oceđenih višanja ili malina dodajte u krem.
S pola krema nafilujte donju koru, preklopite drugom korom, poprskajte limunovim sokom i sirupom od višanja ili malina. Celu tortu premažite ostatkom krema.
Ukrasite preostalim višnjama (ili malinama) i sirupom. Stavite u frižider da se hladi osam sati.
PROBAJTE I:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.