Sastojci:
400 - 500 g tankih kora za baklavu
ulje za premazivanje
Za fil:
4 jaja
7 ravnih kašika šećera
7 kašika griza
125 g margarina
1 dl mleka
200 g mlevenih pistaća
Sirup:
3 ½ šolje šećera
4 šolje vode
sok od 1 limuna
Priprema
1. Umutiti jaja sa šećerom. Dodati griz, margarin i mleko, pa nastaviti sa mućenjem. Na kraju umešati mlevene pistaće.
2. Nauljiti pleh i staviti prvu koru. Premazati je uljem i preko nje staviti drugu koru. I nju premazati uljem, pa staviti tanki sloj fila. Nastaviti sa slaganjem dok se ne utroši materijal. Na kraju premazati uljem. Oštrim nožem iseći baklavu na kocke ili trouglove (po želji). Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
3. Skuvati sirup od šećera i soka od jednog limuna. Vrućim sirupom preliti baklavu.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna