Potrebno vam je:
500 g makarona
2 dl kisele pavlake
500 g mrvljenog sira
6 jaja
litar mleka
so, biber, malo ulja
Priprema
1. Makarone skuvati u slanoj vodi, dobro ocediti i pomešati sa sirom (ostaviti malo za ukrašavanje) i polovinom pavlake. Po ukusu začiniti solju i biberom, smesu rasporediti u uljem podmazanu vatrostalnu posudu i malo zapeći.
2. U međuvremenu pomešati mleko, ostatak pavlake i jaja. Kad su makarone pečene do pola, preliti ih pripremljenom smesom, posuti rendanim sirom i zapeći da dobiju lepu rumenu boju. Kad su gotove, seći ih na kocke i servirati tople.
Probajte i:
Najlepša italijanska imena koja će vas oduševiti: Imaju prelepo značenje i zvuče veoma moderno
Zašto trudnicama trnu ruke, prsti, noge, leđa? Uglavnom je uzrok bezazlen, a evo kada ipak morate kod lekara
Jedna navika trudnica krivac je za gojaznost kod dece: Znamo da je loša, ali nikad je ne biste povezali sa tim
9 poruka za mame koje čekaju drugo dete: Prvenac može da postane zahtevan, ali jedna stvar će vas oduševiti
Trudnica je osetila čudan simptom i obratila se ChatGPT-u: Jedno pitanje je spaslo život njoj i bebi