Sastojci (za šest osoba):

  • 150 grama bele čokolade
  • 80 grama putera
  • 80 grama kornfleksa
  • 200 grama šlaga
  • borovnice, maline i šećer u prahu po želji

Priprema

Izlomite čokoladu na nešto krupnije komade, a potom ih pomešajte s puterom i istopite sve to pari. Zatim dodajte kornfleks.

Na ravnu površinu (kuhinjsku ploču ili dasku) pokrijte papirom za pečenje i na nju stavite šest dezertnih kalupa. U njih ulijte čokoladnu mešavinu.

Stavite u frižider da se hladi najmanje pola sata.

Umutite 200 grama šlaga i, po želji, dodajte aromu maline.

Izvadite tortice iz frižidera i filujte ih šlagom, pa vratite u frižider.

Na kraju na vrh tortica dodajte borovnice i maline, uklonite kalupe i pospite tortice šećerom u prahu. Po želji tortice možete uvaljati u čokoladu u prahu.

Uživajte!