Ovaj obrok dobiće posebnu mediteransku notu zahvaljujući maslinovom ulju, a parmesan će dodatno obogatiti pun ukus rižota.
Potrebno je:
- šolja isitnjenog pilećeg mesa
- pola šolje pirinča
- pola iseckane glavice crnog luka
- kašičica parmezana
- kašičica putera
- kašičica maslinovog ulja
Priprema:
1. U šerpi zagrejati maslinovo ulje. Staviti meso i dinstati dok ne porumeni.
2. Potom dodati luk i prodinstati zajedno sa mesom. Naliti vodom, dodati pirinač i poklopljeno kuvati dok pirinač ne omekša.
3. Staviti na stranu, umešati buter i posuti parmezanom. Po želji, dodati paradajz.
Imena koja privlače novac: Dečaci i devojčice koji se ovako zovu predodređeni su za bogatstvo
Najlepša italijanska imena koja će vas oduševiti: Imaju prelepo značenje i zvuče veoma moderno
Zašto trudnicama trnu ruke, prsti, noge, leđa? Uglavnom je uzrok bezazlen, a evo kada ipak morate kod lekara
Jedna navika trudnica krivac je za gojaznost kod dece: Znamo da je loša, ali nikad je ne biste povezali sa tim
9 poruka za mame koje čekaju drugo dete: Prvenac može da postane zahtevan, ali jedna stvar će vas oduševiti