S prvim sunčanim danima, sve aktuelnija postaju mediteranska jela s maslinovim uljem i biljem, a lagane salate sve su češće na trpezi. Salata koja može zameniti obrok bogata je proteinima iz šampinjona, hranljiva zahvaljujući testenini, a na svečanim trpezama može biti originalan i ukusan prilog.
Potrebno je:
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1/2 šolje alkoholnog sirćeta
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 2 kašičice sušenog bosiljka
- 2 kašičice origana
- biber (po ukusu)
- malo šećera
- 250 g testenine
- 200 g šampinjona
- 15 čeri paradajza
- 2 paprike
- 150 g feta sira
- struk mladog luka
- 100 g maslina
- 1 krastavac
Priprema
U velikoj posudi promešajte maslinovo ulje, sirće, mleveni beli luk, bosiljak, origano, biber i šećer. Dodajte skuvanu pastu, šampinjone, paradajz, papriku, fetu, mladi luk, masline, isečen krastavac. Sve dobro promešajte, prekrijte folijom i držite u frižideru najmanje dva sata pre služenja.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu