S prvim sunčanim danima, sve aktuelnija postaju mediteranska jela s maslinovim uljem i biljem, a lagane salate sve su češće na trpezi. Salata koja može zameniti obrok bogata je proteinima iz šampinjona, hranljiva zahvaljujući testenini, a na svečanim trpezama može biti originalan i ukusan prilog.
Potrebno je:
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1/2 šolje alkoholnog sirćeta
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 2 kašičice sušenog bosiljka
- 2 kašičice origana
- biber (po ukusu)
- malo šećera
- 250 g testenine
- 200 g šampinjona
- 15 čeri paradajza
- 2 paprike
- 150 g feta sira
- struk mladog luka
- 100 g maslina
- 1 krastavac
Priprema
U velikoj posudi promešajte maslinovo ulje, sirće, mleveni beli luk, bosiljak, origano, biber i šećer. Dodajte skuvanu pastu, šampinjone, paradajz, papriku, fetu, mladi luk, masline, isečen krastavac. Sve dobro promešajte, prekrijte folijom i držite u frižideru najmanje dva sata pre služenja.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.